over mij

Van kleins af aan ben ik -Iris de Smit, wonend in de prachtige Noordkop- dol op dieren. En in het bijzonder op honden. Als kind waren er al de nodige honden, maar ook poezen.
Zodra ik zelfstandig ging wonen had ik meteen een aantal katten om me heen en vanaf dat mijn levensstijl het toeliet, verschenen de eerste honden.

Tosja, de eerste hond in mijn leven

Sinds 2008 heb ik m’n hart verpand aan de Golden Retriever. Wat een verrukkelijke honden..! Zachtaardig, gevoelig, gezellig, vrolijk, mooi, grappig, betrouwbaar! Ik had het geluk de ‘allerliefste Golden van de hele wereld’ te hebben gekregen 😄. Met haar, Nouhra, ben ik samen naar Rome gelopen en die band die daar gesmeed is…. onverbrekelijk voor altijd!

Nouhra en Liz: elke dag dikke pret samen 😍

In 2016 is Liz bij ons komen wonen. Wát een geluk en pret bracht die met zich mee! Zo’n vrolijk en springerig hondje als zij is… Nouhra groeide in haar rol als pleegmoeder. Samen met het jonge hondje groeide haar zelfvertrouwen. En bij mij? De liefde voor het ras, de gezelligheid van die lieve schatten om me heen: geen dag zonder die meiden!

Afgelopen winter genoot ik van het eerste nestje pups van Liz. Ze heeft vier prachtige zonen en zes dochters grootgebracht. Over een klein poosje zal ik ons cluppie uitbreiden met een twee meisjes. De nieuwe generatie Golden welk ons huis gaat bevolken. Om het maar op z’n Schagens te zeggen “ik heb er zin an!!

met m’n Gouden Grieten!!

Samen met het gezin hebben we genoten van de vele katten en honden welke we hebben gehad. Met Abessijnen en met de toen bij ons levende Cavalier King Charles Spaniëls hebben we enkele nesten gehad.
Héérlijk om vaak dat jonge grut in huis te hebben, de vrolijkheid en gezelligheid die dat met zich meebrengt. Zowel de onderlinge liefde tussen de dieren (katten en honden “hielpen” elkaars nesten groot te brengen), als de gezelligheid die dat met zich meebrengt.

Ayla met nakomelingen
Hond en kat kunnen heel prima hun kinderen met elkaar delen